Každá láhev tohoto vína odhaluje harmonii vybraného místa v srdci jižního Portugalska, kde více než tři tisíce let člověk pěstuje dokonalost. Osobnost odrůdy Syrah dodává vínu granátovou barvu, komplexní aroma, s tóny zralých lesních plodů, spolu s pozoruhodnou elegancí s komplexní, pevnou a trvalou strukturou.
Fermentace v kádi s řízenou teplotou 24º až 25ºC. Následovalo 12 měsíců zrání v sudech z francouzského dubu. Ideální v kombinaci s kořeněnými pokrmy a červeným masem. Mělo by se podávat při teplotě 16º-18ºC.
Vinařství Paço do Conde pro zákazníky vytvořilo speciální sadu lahví se čtyřmi variantami odrůd:
- Touriga Nacional & Syrah
- Alicante Bouschet
- Syrah
- Antão Vaz & Verdelho
Historie tohoto vinařství sahá až do konce 14. století. Panství je zmiňováno od roku 1378 v počátcích portugalského království. Velká část Herdade Paço do Conde se nachází mezi zbytky starověkého římského hradu u řeky Guadiana a starověkým římským městem jménem „Vilares“.
Samotná společnost byla založena v roce 1928 pod názvem Sociedade Agrícola Paço do Conde, původem jedna z nejstarších zemědělských společností v zemi. V současné době stojí za provozování přibližně 4 400 hektarů zemědělské půdy na březích řeky Guadiana, Baixo Alentejo v jižním Portugalsku. Kromě produkce hroznů na výrobu vína se na 4 400 hektarech statku pěstují diverzifikované plodiny, jako jsou olivové háje, pšenice, ječmen, kukuřice, cibule, česnek, mák, seté a přírodní pastviny pro skot a černé horské prase. Kontinuita zemědělského využívání a rozvoj sklepa a lisovny oleje jsou základními součástmi tohoto projektu. Vášeň pro péči o půdu vede k úctě k přírodě a životnímu prostředí. Celý statek se nachází v oboře, která ve spojení se systémem integrované produkce ve svých kulturách umožňuje zachování fauny a flóry.