Uprostřed jižní planiny Alentejo bylo toto víno vyrobeno z odrůd Aragonês, Trincadeira, Alicante Bouschet a Touriga Nacional. V chuti představuje granátovou barvu, intenzivní aroma s tóny černých třešní a divokého aroma. Vyvážené, hladké patro a dobrá dochuť.
Fermentace v kádi s řízenou teplotou 24º až 25ºC. Následovaly tři měsíce zrání v sudech z francouzského dubu. Ideální v kombinaci s grilovanými rybami nebo mořskými plody, s kuřecím masem nebo sýrem. Mělo by se podávat při teplotě 16º-18ºC.
Historie tohoto vinařství sahá až do konce 14. století. Panství je zmiňováno od roku 1378 v počátcích portugalského království. Velká část Herdade Paço do Conde se nachází mezi zbytky starověkého římského hradu u řeky Guadiana a starověkým římským městem jménem „Vilares“.
Samotná společnost byla založena v roce 1928 pod názvem Sociedade Agrícola Paço do Conde, původem jedna z nejstarších zemědělských společností v zemi. V současné době stojí za provozování přibližně 4 400 hektarů zemědělské půdy na březích řeky Guadiana, Baixo Alentejo v jižním Portugalsku. Kromě produkce hroznů na výrobu vína se na 4 400 hektarech statku pěstují diverzifikované plodiny, jako jsou olivové háje, pšenice, ječmen, kukuřice, cibule, česnek, mák, seté a přírodní pastviny pro skot a černé horské prase. Kontinuita zemědělského využívání a rozvoj sklepa a lisovny oleje jsou základními součástmi tohoto projektu. Vášeň pro péči o půdu vede k úctě k přírodě a životnímu prostředí. Celý statek se nachází v oboře, která ve spojení se systémem integrované produkce ve svých kulturách umožňuje zachování fauny a flóry.